Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Μπομπονιέρες Γάμου και Βάπτισης μαζί


Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ συχνή η πραγματοποίηση και των δύο μυστηρίων μαζί. Αυτό όμως , παρότι είναι αρκετά βολικό, δημιουργεί πολλές απορίες, τι νυφικό βολέυει, τι μπομπονιέρα να πρσφέρουμε, πώς θα ηταν ένα προσκλητήριο που να συνδυάζει και τα δύο μυστήρια, χρειάζεται να δώσουμε δύο μπομπονιέρες, θα δώσουμε γλυκό και τι γλυκό, πώς πρέπει να είναι ο στολισμός μας;

Εκτός αυτών προκύπτουν και απορίες ως προς την πρακτική υλοποιήση όλων αυτών παρέα με το μωρό, νύφη τη μαμά και γαμπρό το μπαμπά. Θα πάμε όλοι μαζί στην εκκλησία, το μωρό  θα είναι με το μπαμπά ή με τη μαμά, χρειάζεται να έχουμε μαζί μας πράγματα και ποια θα είναι αυτά;

Μην ανησυχείτε καθόλου. Όλα είναι θέμα οργάνωσης και προσωπικού γούστου.Διαλέξτε λοιπόν το θέμα και τα χρώματα που επιθυμείτε είτε ξεχωριστά είτε συνδυαστικά και για τα δύο μυστήρια και αυτό θα σας διευκολύνει πολύ.

Σκεφτείτε λοιπόν αν θέλετε ξεχωριστό στολισμό, προσκλητήριο και μπομπονιέρες ή αν θέλετε κάτι κοινό και ενιαίο. Ορίστε μερικές ενδεικτικές ιδέες και για τις δύο περιπτώσεις.

 Ενιαίος τρόπος

Αν θέλετε να έχετε ενιαία τα δύο μυστήρια τότε θα πρέπει να διαλέξετε χρώματα που να ανταποκρίνονται και στα δύο, όπως για παράδειγμα λιλά και λευκό, ροζ-φουξ και ιβουάρ, σιέλ και εκρού, τυρκουάζ και χρυσό, blue navy και λευκό. Οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι καθαρά και μόνο ενδεικτικοί.

Για προσκλητήριο θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε, πέρα από τα κλασικού τύπου προσκλητήρια, ένα ωραίο μπουκάλι στολισμένο με κορδέλες, στο οποίο θα έχετε τοποθετήσει το κείμενο της πρόσκλησης.


Ένα τέτοιο μπουκαλάκι θα μπορούσε επίσης να είναι προσκλητήριο και μπομπονιέρα ενηλίκων ταυτόχρονα.Ακόμα και η μπομπονιέρα σας μπορεί να είναι ενιαία τόσο με τους χρωματικούς συνδυασμούς της όσο και με την προσθήκη διακοσμητικών.
Πολύ ωραίο γλυκό και μπομπονιέρα μαζί είναι το βαζάκι με το μέλι, ειδικά εφόσον γίνεται λόγος για γάμο και βάφτιση μαζί. Το μέλι λειτουργεί συμβολικά στο γάμο και αποτελεί και εξαιρετική επιλογή για γλυκό βάφτισης. Στην περίπτωση σας θα μπορούσατε να το προσφέρετε είτε μόνο του είτε με δεμένα κουφέτα επάνω.

Για τους μικρούς μας φίλους θα σας παραπέμψω στα Marsmellows-Ζαχαρωτά και στα Μπισκότα. Θα μπορούσατε να τους προσφέρετε, αντί μπομπονιέρας, ζαχαρωτά και καραμέλες σε σουβλακι, σε σακουλίτσα ή σε χωνάκι. Για γλυκό θα ήταν ωραίο ένα μπισκότο, που το λατρεύουν και το τρώνε τα παιδάκια.   


Ξεχωριστός τρόπος

Είναι εξίσου ωραίο όμως να διαχωρίσετε κάπως τα δύο μυστήρια, δένοντάς τα ταυτόχρονα κομψά και διακριτικά.
Ένα μέρος του εξωτερικού στολισμού μπορεί να αφορά αποκλειστικά και μόνο τη βάπτιση. Προχωρώντας, απο την είσοδο του ναού και εσώτερα, ο στολισμός σας μπορεί και πρέπει να είναι γαμήλιος. Εξάλλου, η κολυμπήθρα και η λαμπάδα βάπτισης θα έχουν και πάλι ξεχωριστό στολισμό, αποκλειστκά και μόνο βαπτιστικό.

Μπορείτε να δώσετε δύο διαφορετικές μπομπονιέρες για τα δύο μυστήρια. Αν θέλετε μπορείτε να δώσετε κάποιο ζαχαρωτό ή γλυφιτζούρι στους μικρούς σας καλεσμένους. Στους ενήλικες μπορείτε αν θέλετε να προσφέρετε και πάλι ένα βαζάκι με μέλι ή ένα ωραίο μπουκαλάκι με καποιο λικέρ της αρεσκείας σας, ως αναμνηστικό της διπλής σας εκδήλωσης.


  

 


  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου